sâmbătă, 22 martie 2014

Ziua Mondiala a Apei


22 Martie a fost declarata Ziua Mondiala a Apei la Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro din 22 decembrie 1992. 

Este un fapt binecunoscut ca resursele de apa ale Terrei sunt limitate si in acelasi timp este una din resursele indispensabile vietii. De aceea este necesara protejarea calitativa si cantitativa a acestor resurse de care dispune omenirea. 

Eu m-am pregatit pentru aceasta zi crosetand, prin tehnica Amigurumi, o picatura de apa. 

vineri, 21 martie 2014

Primii mei papuci impasliti 2


Am inceput zilele trecute sa va povestesc aici cum am realizat primii mei papuci impasliti. Si am ajuns cu povestea pana in momentul in care urma sa incep procedeul impaslirii. 

Vazusem mai demult, intr-o emisiune TV cum se realizeaza impaslirea manuala a lanei, dar sincer nu am fost foarte atenta. Am retinut din acea emisiune doar faptul ca materialul tricotat dupa ce a fost spalat si-a redus dimensiunile. :D
Asa ca am inceput cautarile pe internet sa ma luminez cum se realizeaza impaslirea. Am urmarit cateva tutoriale si discutii pe bloguri de specialitate, dar majoritatea realizau impaslirea in masina de spalat, ceea ce pentru mine nu era chiar ce cautam, nu avea nici un rost sa folosesc un intreg ciclu de spalare al masinii pentru o singura pereche de papuci. Asa ca am "sapat" in continuare. Am cerut opinii si pareri pe un grup de crosetat si de acolo am primit un link unde cineva impaslea un material tricotat intr-un lighean cu un pic de sapun lichid. Am urmarit tutorialul si apoi m-am pus pe treaba. 

Am pus papucii intr-un recipient, am turnat peste apa fierbinte (nu suficient de fierbinte in prima etapa), am adaugat sapun lichid si am inceput sa ii amestec cu o lingura de lemn asa cum am vazut in filmare. Recunosc ca m-am plictisit destul de repede de invartit papucii in apa fierbinte (calaie mai degraba), asa ca am scos papucii i-am clatit de sapun si i-am pus la uscat. Dupa ce s-au uscat am observat ca nu s-au micsorat suficient si mi-am zis sa repet procedeul. De data aceasta am adaugat apa aproape clocotita si m-am pus pe amestecat din nou. Rezultatul a fost multumitor, nu chiar ca cel din fotografiile pe care le vazusem pe diferite site-uri cu lucruri impaslite, dar asemanator. Pentru o persoana incepatoare eu zic ca m-am descurcat. 

In fotografia alaturata va prezint papucii inainte si dupa impaslire.  

joi, 20 martie 2014

Pe tine ce te face fericit?

Rasfoind internetul am aflat ca astazi pe langa echinoctiul de primavara este si Ziua Internationala a Fericirii.
Pe 28 iunie 2012, Adunarea Generala a ONU a stabilit data de 20 martie pentru sarbatorirea Zilei Internationale a Fericirii. Anul acesta este al doilea an in care se sarbatoreste aceasta zi. 
M-am pregatit si eu pentru aceasta zi cu o floare zambareata si vreau sa va doresc sa aveti o zi minunata. Sa fiti fericiti, nu doar azi, ci in fiecare zi! Haideti sa incercam sa ne bucuram pentru micile momente de fericire pe care ni  le ofera fiecare zi. 
Sa incercam sa ne gandim ce ne face cu adevarat fericiti si sa apreciem aceste lucruri marunte care ne fac zilele obisnuite sa fie mai frumoase. Pentru tine care sunt aceste lucruri mici care te fac sa fii fericit?

marți, 18 martie 2014

Primii mei papuci impasliti


Am primit cu ceva timp, muuuult timp in urma, niste fire de la o prietena. Discutam cu prietena mea ca si-ar dori ceva crosetat, gen caciula, pentru iarna. Eu bineinteles am fost de acord, pentru ca imi place sa mesteresc. Ea s-a oferit sa cumpere si firele.

Cand au ajuns firele in posesia mea am observat pe eticheta lor ca erau fire de lana 100% speciale pentru impaslire. Acest lucru m-a pus putin pe ganduri, in primul rand ca nu mai lucrasem niciodata cu asa ceva, si in al doilea rand pentru ca documentandu-ma pe sfantul Google am observat ca nu prea face nimeni caciuli din lana care se impasleste. 
Ne-am gandit noi ce sa facem cu firele, daca tot le avem. Ambalajul in care erau firele avea un model de geanta impaslita, cu care am cochetat pret de cateva discutii telefonice (neavand posibilitatea sa ne intalnim prea des), dar am concluzionat ca o geanta verde nu ar ajuta-o prea mult. 
Asa ca am continuat cautarile. 
In cele din urma am hotarat ca ii voi face un "infinity scarf" tricotat cu niste andrele foarte foarte groase pentru fi cat mai pufos si a nu se contopi ochiurile. 
Firele ramase le-am folosit pentru a face papuceii acestia si inca o pereche care momentan sunt inca la uscat si nu am apucat sa-i decorez. 
Am intampinat mici probleme in gasirea modelului. dar in cele din urma l-am gasit. Majoritatea modelelor care se impaslesc sunt tricotate, nu crosetate. Dupa ce am terminat de crosetat papucii a urmat marea provocare....impaslirea. Despre ea intr-un post viitor cand va fi prezentabila si cea de-a doua pereche. :)

joi, 13 martie 2014

O noua poseta tricotata

Azi am ales sa va arat o noua poseta realizata de mine, pentru o persoana (draga mie)  care adora culoarea mov. :) 
Floarea este una detasabila, si deoarece are un sistem de prindere de tip ac brosa, ea poate fi folosita pentru a accesoriza si alte lucruri. 
Interiorul gentii l-am captusit pentru a preveni intinderea prea tare a tricotului de la greutate (stim cu totii ca o femeie nu se poate abtine sa nu isi puna multe lucruri in geanta fie ele necesare sau nu :), ajungand ca aceasta sa cantareasca destul de mult). 

sâmbătă, 8 martie 2014

La multi ani!

Azi e ziua internationala a femeii, asa ca va urez si eu "La multi ani!". Doamenelor, domnisoarelor, mamelor, fetelor va doresc sa aveti parte de o zi superba!
O floare realizata de mine pentru voi. :)

marți, 4 martie 2014

Balerini crosetati

Am crosetat mai multi papuci de genul acesta, unii albastri, altii visinii, dar pana acum acestia rosii imi plac cel mai mult.Pe ceilalti am ales sa nu-i public aici din cauza calitatii fotografiilor care mi-au ramas cu ei, ei fiind demult purtati sau facuti cadou. 
Eu ii port in fiecare zi de cand mi i-am crosetat. :) 
Sper sa va placa si voua. 

sâmbătă, 1 martie 2014

Un nou inceput...

Primavara ... anotimpul inceputurilor ... prima zi de primavara insorita ... calduroasa ... branduse inflorite in gradina ... martisoare...

Pentru a intampina acest nou inceput m-am pregatit cu un martisor crosetat de mine cu mult drag. 

Sa aveti o primavara senina!